A megadott anyaghányadból 3 talpas pohárnyi készíthető el.
Hozzávalók:
- 10 dkg rizs
- 1,5 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 2 ek cukor
- fél csipet só
- 1 ek vanília esszencia
- 3+2 dl habtejszín
- 30 g porcukor
- 10 szem aszalt szilva
- piros és zöld alma a díszítéshez
Elkészítés:
- Tejberizst készítek a megadott alapanyagokból, amit a szokásosnál kicsit sűrűbbre készítek. Recept itt.
- Az aszalt szilvát apró darabokra vágom, hozzákeverem a tejberizshez.
- Kihűtöm.
- 3 dl habtejszínt kemény habbá verek, közben apránként adagolom hozzá a porcukrot.
- A kihűlt aszalt szilvás tejberizshez óvatosan belekeverem a habtejszínt.
- Előhűtött talpas poharakba adagolom.
- 2 dl habtejszínt felverek, nyomózsákba teszem, és ízlés szerint díszítem a desszertet.
Jó étvágyat!