Most azonban kilábalni látszom a konyhai depiből (sütés terén még ez azért nem igazán mondható el, ott még tart az alkotói válság), vagy egész egyszerűen lehet, hogy csak ráuntam a borzasztó ételfutár kínálatra.
Úgyhogy leültem a gép elé, és elkezdtem recepteket és ihletet keresni.
Az eredeti receptet némileg módosítva meg is született ez a tészta, ami meglepően rövid idő alatt elkészül, mindemellett nagyon finom. Csak a férjem kérdezte a szokásosat: na és hol van belőle a hús?
:)
Eredeti recept itt.
Hozzávalók:
- 25 dkg tészta
- 4 paprika
- 2 konzerv darabolt paradicsom paradicsomlében (pl. Pennyben kapható)
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- pici bors
- zöldfűszer (házi delikát)
- 250 g juhtúró
- a tetejére 60 g reszelt sajt (zsírszegény)
Elkészítés:
- A tésztát a szokásos módon megfőzöm.
- A paprikát felkarikázom.
- Lábasban forrás után számítva még 10 percet főzök a paradicsomokon, amihez a paprikát is hozzákevertem a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával együtt.
- Végül összevegyítem a szószt a megfőtt tésztával, de előtte belemorzsolom a forró szószba a juhtúrót.
- Reszelt sajtot szórok a tetejére, és előmelegített 200 fokos sütőben (légkeveréssel) addig sütöm, amíg a tetején a sajt meg nem pirul.