A recept a BBC GoodFood magazinból van. Nem szokásom a recepteket egy az egyben átvenni, de ez pont úgy jó, ahogy van. Azaz nem. Én a sót kihagytam, illetve baromi sok krém lett, így a muffinok számát megdupláztam. A megadott mennyiségek 18 db muffinra elegendők.
Hozzávalók:
muffinokhoz
- 225 g mikróban felpuhított vaj
- 225 g porcukor
- 3 egész tojás
- 180 g liszt
- 45 g kakaópor
- 1 kk sütőpor
- 75 g tej
krémhez
- 200 g étcsoki
- 300 g puha vaj
- 180 g porcukor
- 75 g kakaópor
- 1 tk vanília kivonat
díszítéshez
- színes cukorkák
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 160 fokra (légkeverés), 180 fokra légkeverés nélkül. A vajat habosra keverem a porcukorral, majd egyenként a tojásokat is hozzáadom.
- Egy külön tálban összekeverem a lisztet, a sütőport és a kakaóport, ezután pedig a vajas keverékhez keverem.
- A tejjel lazítom.
- A muffinformát kibélelem muffin papírral (nem kell aggódni, a papaírt simán le lehet majd húzni a sütikről), majd 3/4-éig töltöm a tésztával.
- 20 perc alatt készre sütöm.
- Addig elkészítem a csokikrémet.
- A csokit felolvasztom, majd hagyom kihűlni.
- A vajat habosra keverem a porcukorral és a kakaóporral és a vaníliával.
- A kihűlt csokit hozzáöntöm, és még kb. 5 percen át habosítom.
- A krémet habzsákba töltöm, majd a kihűlt muffinokra nyomom.
- Színes cukorkákkal meghintem.
Jó étvágyat!