Néhány dolgot változtattam rajta, a recept Vicikótól.
Hozzávalók:
- 350 g liszt
- 3 tojás
- 1 teáskanál ételízesítő
- 2 dl víz
- 30 g sertészsír
- 200 g bacon
- 100 g sajt
- 1 vöröshagyma
- só
- bors
Elkészítés:
- Nagy fazékba vizet forralok, mikor forr, megsózom.
- A nokedli tésztáját kikeverem a lisztből, tojásokból és vízből. Csipet sóval ízesítem.
- A forrásban lévő vízbe szaggatom, majd mikor puhák, szűrővel kiveszem őket.
- Amíg a nokedli készül, az apróra vágott hagymát üvegesre dinsztelem, hozzáadom az összevágott bacon-t, és megsütöm. Ne legyen túl száraz, de puha, zsíros részeket se tartalmazzon.
- A nokedlihez keverem a bacon-ös hagymát, de nem öntöm hozzá az összes zsírt, ami kisült a bacon-ből.
- Hozzáadom az apró kockákra vágott sajtot, az ételízesítőt, és pici borssal és metélőhagymával ízesítem.
- Jó alaposan elkeverem, tejföllel tálalom.
Jó étvágyat!