Kinek nokedli, kinek galuska. A lényeg, hogy tökéletes köret paprikásokhoz, pörköltekhez.
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 1 tojás
- 1 kk só
- 1,5 dl víz
Elkészítés:
- Egy nagy fazékban teszek fel vizet forrni.
- Az alapanyagokat egy tálban, fakanállal kikeverem.
- Amikor a víz elkezd forrni, beleteszek 2 tk sót és 2 ek olajat.
- Ezután a nokedliszaggatót ráteszem a fazékra, beleöntöm a tészta egy részét, és kiszaggatom a nokedlit.
- Amikor feljönnek a víz felszínére, szűrővel kiemelem, tálba teszem, majd további adag nokedlit szaggatok ki.
- A végén 10 g margarint elkeverek a forró nokedliben, így nem fognak összetapadni, könnyebb lesz szedni belőle.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.