A végeredmény nagyon finom, habár én legközelebb ki fogom hagyni belőle a körtét, mert nekünk zavaró volt benne, illetve nem egyesével mártottam a szeleteket csokiba (#mégazkénenekempepecsmunka), hanem a tetejére csurgattam csokimázat.
Én ugyanis nem a receptben szereplő mázat raktam a sütire, hanem a jól bevált csokimázamat, az adja ugyanis a bombát bele :)
Kb. 20x25 cm-es tepsihez (az a jó szerintem, ha nem túl magas, inkább lapos lesz a süti)
Hozzávalók
- 100 g margarin
- 20 gnegyedannyi
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100 g tejcsoki (a finomabb fajtából)
- 180 g darált dió
- 4 tojás
Elkészítés
- Előmelegítem a sütőt 160 fokra légkeveréssel.
- A csokit megolvasztom.
- 100 g kristálycukorral habosra verem a fehérjéket.
- A vaníliás cukorral és a maradék 20 g cukorral fehéredésig verem a sárgákat, majd a vajat és a kihűlt olvasztott csokit is belekeverem a habverővel.
- Ehhez óvatosan hozzákeverem a fehérjés habot.
- A diót összekeverem a liszttel, majd beleforgatom a habba.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát, és kb. 20 perc alatt készre sütöm.
A máz
Hozzávalók
- 100-120 g vaj
- 4 ek kakaópor
- 150 g porcukor
Elkészítés
- Lábasban megolvasztom a vajat.
- Mikor felolvadt, elzárom alatta a gázt, és belekeverem a kakaóport és a porcukrot.
- Addig keverem, amíg szép, sima lesz a massza.
- Ha kész, ráöntöm a süti tetejére.