Ez is, mint szinte minden pörkölt, vagy paprikás nokedlivel a legfinomabb. Nálunk most tésztával készült, mert sajnos nincs nyolc kezem :)
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 1 nagy fej vöröshagyma, vagy 2 kisebb
- 5dkg sertészsír
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 csapott tk só
- 1 púpozott tk őrölt pirospaprika
- 2 tk pirosarany
- 2 dl tejföl
- 2 dl víz
Elkészítés:
- A húst felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk és a zsíron megdinszteljük (üvegesre).
- Hozzáadjuk a húst és fehéredésig dinszteljük.
- Beletesszük a sót, pirosaranyat.
- Félrehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, és felöntjük kb 2 dl vízzel.
- Beledobjuk a feldarabolt paprikát és a paradicsomot.
- Félig lefedve, alacsony lángon puhára főzzük (kb. másfél-két óra alatt) és ha szükséges, időnként pótoljuk az elfőtt levet.
- Mikor kész, beletesszük a tejfölt és egyet forralunk rajta.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.