2012. december 19., szerda

Csirke Cordon Bleu




Korábban mindig felgöngyöltem a husikat, de ennél sokkal egyszerűbben is el lehet készíteni a Cordon Bleu-t.
Az egyik kedvenc hétvégi fogásunk.


Hozzávalók:
  • 4 szelet csirkemell
  • 4 szelet csirkemellsonka
  • 150 g reszelt sajt (trappista és füstölt vegyesen)
  • sütőzacskó

panírozáshoz:
  • 3 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • olaj



Elkészítés:
  1. Miután megmostam a húsokat, fogom a csirkemelleket, és középen késsel bevágom (nem kell teljesen átvágni!), majd szétnyitom, így nagy szeleteket kapok.
  2. A hússzeleteket klopfolom, majd mindkét oldalukat megszórom sóval, picit borsozom.  
  3. Mindegyik hússzeletre teszek egy szelet sonkát, és arra egy kevés reszelt sajtot.
  4. Ezután félbehajtom a husikat, picit tenyérrel meglapogatom, majd lisztbe, tojásba és végül zsemlemorzsába forgatom. 
  5. Forró olajban mindkét oldalukat  készre sütöm.
  6. Tálaláskor ferdén szeletelem, aki szereti reszelt sajttal meghintheti :)


Jó étvágyat!  


Tipp:
Ha épp nincs időm, vagy később szeretném a husikat megsütni, akkor a 4-es pont után egy tálcára rendezem a bepanírozott húsokat, folpack-kal befedem, és fagyasztóba teszem. Amikor elérkezett az idejük, csak kiveszem őket a fagyasztóból, és felengedés nélkül az 5-ös ponttal folytatom a receptet.
Ha nem fér tálca a fagyasztóba, akkor a szeleteket egyenként folpack-ba csomagolom, és vagy egy műanyag edényben, vagy egy zacskóban lefagyasztom.