Korábban mindig felgöngyöltem a husikat, de ennél sokkal egyszerűbben is el lehet készíteni a Cordon Bleu-t.
Az egyik kedvenc hétvégi fogásunk.
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell
- 4 szelet csirkemellsonka
- 150 g reszelt sajt (trappista és füstölt vegyesen)
- sütőzacskó
panírozáshoz:
- 3 db tojás
- zsemlemorzsa
- liszt
- olaj
- só
Elkészítés:
- Miután megmostam a húsokat, fogom a csirkemelleket, és középen késsel bevágom (nem kell teljesen átvágni!), majd szétnyitom, így nagy szeleteket kapok.
- A hússzeleteket klopfolom, majd mindkét oldalukat megszórom sóval, picit borsozom.
- Mindegyik hússzeletre teszek egy szelet sonkát, és arra egy kevés reszelt sajtot.
- Ezután félbehajtom a husikat, picit tenyérrel meglapogatom, majd lisztbe, tojásba és végül zsemlemorzsába forgatom.
- Forró olajban mindkét oldalukat készre sütöm.
- Tálaláskor ferdén szeletelem, aki szereti reszelt sajttal meghintheti :)
Jó étvágyat!
Tipp:
Ha épp nincs időm, vagy később szeretném a husikat megsütni, akkor a 4-es pont után egy tálcára rendezem a bepanírozott húsokat, folpack-kal befedem, és fagyasztóba teszem. Amikor elérkezett az idejük, csak kiveszem őket a fagyasztóból, és felengedés nélkül az 5-ös ponttal folytatom a receptet.
Ha nem fér tálca a fagyasztóba, akkor a szeleteket egyenként folpack-ba csomagolom, és vagy egy műanyag edényben, vagy egy zacskóban lefagyasztom.