2012. december 14., péntek

Frankfurti leves

Ha a fotó alapján kellene döntenem, biztos másik receptet választanék.
Igyekszem majd jobb fotót készíteni róla, ami megfelelően tükrözi azt, ahogy valójában kinéz...
Viszont az íze: tökéletes!






Hozzávalók:
  • 60 dkg kelkáposzta
  • 30 dkg (kb.3 pár) bécsi virsli
  • 2 csipet őrölt kömény
  • 3 szem (kb. 20 dkg) krumpli
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • 2 dl tejföl
  • 1 kis fej (kb. 90 g) vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt majoranna
  • fél kk őrölt feketebors
  • 1 kk pirospaprika
  • 1,5 l víz
  • 1-1 ek zsír
  • 1 tk só




Elkészítés:
  1. A fokhagymát a vöröshagymával aprítógépben pépesítem (vagy apróra vágom), majd 1 ek zsíron megpirítom.
  2. A hagymákat lehúzom a tűzről, megszóróm pirospaprikával, jól összekeverem, és felöntöm a vízzel.
  3. Beleteszem a vékonyra szeletelt, megmosott káposztát és a megpucolt, kockára vágott krumplit is.
  4. Fűszerezem köménnyel, sóval, majorannával, borssal.
  5. Beledobom a két húsleves kockát is.
  6. Amíg a káposzta fő, a virslit felkarikázom, és 1 ek zsíron, serpenyőben picit megpirítom.
  7. Amikor már majdnem puha a káposzta és a krumpli is, akkor beleteszem a levesbe a virslit. 
  8. Mikor minden megpuhult, belekeverem a tejfölt, összeforralom, és már kész is!


Jó étvágyat!