Igyekszem majd jobb fotót készíteni róla, ami megfelelően tükrözi azt, ahogy valójában kinéz...
Viszont az íze: tökéletes!
Hozzávalók:
- 60 dkg kelkáposzta
- 30 dkg (kb.3 pár) bécsi virsli
- 2 csipet őrölt kömény
- 3 szem (kb. 20 dkg) krumpli
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- 2 dl tejföl
- 1 kis fej (kb. 90 g) vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt majoranna
- fél kk őrölt feketebors
- 1 kk pirospaprika
- 1,5 l víz
- 1-1 ek zsír
- 1 tk só
Elkészítés:
- A fokhagymát a vöröshagymával aprítógépben pépesítem (vagy apróra vágom), majd 1 ek zsíron megpirítom.
- A hagymákat lehúzom a tűzről, megszóróm pirospaprikával, jól összekeverem, és felöntöm a vízzel.
- Beleteszem a vékonyra szeletelt, megmosott káposztát és a megpucolt, kockára vágott krumplit is.
- Fűszerezem köménnyel, sóval, majorannával, borssal.
- Beledobom a két húsleves kockát is.
- Amíg a káposzta fő, a virslit felkarikázom, és 1 ek zsíron, serpenyőben picit megpirítom.
- Amikor már majdnem puha a káposzta és a krumpli is, akkor beleteszem a levesbe a virslit.
- Mikor minden megpuhult, belekeverem a tejfölt, összeforralom, és már kész is!
Jó étvágyat!