Korábban már elkészítettem (Cirkusz és diótorta), most azonban pontosítottam az arányokat.
A recept Farkas Vilmosé, ami szerintem szuper, csak icipicit módosítottam.
18 cm-es tortaformához
Hozzávalók
- 4 tojás
- 160 g kristálycukor 40
- 130 g liszt 100 rizs
- 30 g darált dió 60
- csipet fahéj 5 fűszerkeverék
Elkészítés
- A fehérjét 100 g kristálycukorral habosra keverem.
- A sárgáját a maradék 60 g kristálycukorral fehéredésig habosítom.
- A két habot lazán összekeverem.
- A lisztet, a diót és a fahéjat összekeverem, majd apránként belekeverem a habba.
- Tortakarikában, 160 fokra előmelegített (légkeveréssel) sütőben kb. 45 perc alatt készre sütöm.
- Nekem kicsit túlnőtt a torta a formán, ezért fejjel lefelé, rácsra borítva hűtöttem ki, így szép egyenes lett a teteje is.
A krém
Hozzávalók
- 230 ml tej
- 250 g cukor 50
- 30 g étkezési keményítő / 1 csomag vaníliás pudingpor
- 150 g darált dió
- 300 g vaj
Elkészítés
- A tejből, cukorból és a keményítőből/pudingporból pudingot főzök.
- Mikor kész, azonnal belekeverem a darált diót.
- Ha kihűlt a krém, akkor kihabosítom a vajjal.
Ezután négyfelé vágom a kihűlt piskótát, és betöltöm a krémmel, amiből bőven marad még a bevonásra is.