Itt a válaszom ;)
Mini Dobos tortát szerettem volna készíteni. Olyat, amit egy falattal el lehet intézni :)
10 éven belül egyszer biztosan elkészítem megint, mert kissé pepecs munka... az íze viszont kárpótol. Asszem :D
Először a krémet készítettem el.
Miután nagyjából körberöhögtek a gyógyszertárban, mert kakaóvajat próbáltam venni, úgy döntöttem a mostanában nagyon menő eredeti Dobos elkészítését elnapolom, ezért Kiskukta krémjét használtam most, 4 tojásból.
Ezután jött a 6 tojásos piskóta.
Fogok majd piskótás bejegyzést is készíteni, de most inkább adok egy linket.
A megadott mennyiségből és módszerrel nem vékony lapokat sütöttem, hanem sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntöttem a tésztát, egyenletesre igazítottam, majd légkeverés nélkül 190 fokon kb. 25 perc alatt megsütöttem a lapot.
A krém háromnegyedét elkentem a lapon, majd felespohárral kiszúrtam az egészet.
Egymásra tettem 2 db csokis lapot, körbevontam a maradék krémmel, és durvára tört dióval körbepaníroztam.
Tálcára sorakoztattam őket, és egy éjszakát a hűtőben pihentek.
Másnap sütöttem gáztepsi hátán 3 tojásból piskótát.
Felespohárral kiszúrtam annyi lapot, ahány Dobos tortácska volt (kb. 34).
Nem mértem mennyi cukrot, de kb. 250 g volt, amit folyamatos kevergetés közben közepes lángon karamellizáltam.
Ekkor gyorsan beledobtam a karamellbe egyszerre 4-6 db piskótalapot.
Villával kivettem, sütőpapírra szedtem őket.
Az utolsó adagnál már túl sűrű volt a karamell, újra kellett melegítenem.
Végül a Dobos lapokat a tortácskákra illesztettem.