Mostanában elég sokat böngészem Limara pékségét.
Első próbálkozásként a túrós batyuját próbáltam ki, az eredmény pedig fenomenális, ajánlom mindenkinek! Csak a mazsolát hagytam ki, mert azt nem szeretjük, még a túrós batyuban sem ;)
Ja! És (még) nincs kenyérsütő gépem, így anélkül csináltam.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3,2 dl tej
- 1 tojás
- 1 kk só
- 3 ek cukor
- 8 dkg olvasztott vaj
- 2,5 dkg élesztő
- fél kg túró
- 2 csapott ek búzadara
- 4 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás sárgája
- 2 tojásfehérje kemény habbá verve
Elkészítés:
- Az összes hozzávalót egy nagy tálba teszem és összegyúrom.
- A tésztát konyharuhával letakarom és kb fél óra alatt duplájára kelesztem.
- Közben elkészítettem a tölteléket: a túrót áttörtem a kétféle cukorral, búzadarával, citromhéjjal és a tojások sárgájával, majd óvatosan beleforgattam a tojásfehérjékből vert kemény habot.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom és kb 3 mm vastag négyzet alakra gyúrom.
- 10x10 centis négyetekre vágom, a közepükre 1-1 kanállal teszek a töltelékből.
- A négyzetek sarkait középen összefogom, és picit csavarok rajta, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
- Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket.
- Hagyom kb. 20 percig pihenni.
- Lekenem a batyukat a felvert tojással.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütöm őket.
- Ha kihűltek a batyuk, tetejüket megszórom porcukorral.
Jó étvágyat!
Nagyon guszta! Most szívesen megennék egyet! :)
VálaszTörlésköszönöm! és nagyon finom is ;)
VálaszTörlés