2012. március 10., szombat

Túrós pogi (nem kell hajtogatni)



Kedves ismerősöm receptje. Szerencsére hajtogatás nélkül is szuper laza lesz a tésztája, sőt még másnap is puha!
A sajtszórás most lemaradt, mert nem volt itthon :)



Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt 
  • 50 dkg tehéntúró
  • 33 dkg olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 30 g élesztő kevés tejben feloldva, vagy 5 g szárított élesztő
  • 32 g só
 a kenéshez:
  • 1 felvert tojás csipet sóval és 1 tk tejföllel kikeverve



Elkészítés:
  1. Az alapanyagokat jól összedolgozom és fóliába csomagolva, hűtőben pihentetem egy pár órát (min.20percet), vagy akár egy egész éjszakát is. 
  2. Lisztezett deszkán 2-3 centi vastagra nyújtom, majd pogácsaszaggatóval, vagy egy 2 decis pohárral kiszaggatom.
  3. A kis pogikat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom, letakarom konyharuhával és 30 percet pihentetem.
  4. Tetejüket megkenem a tojás-tejföl-só keverékével, megszórom reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütöm.



Jó étvágyat!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.