Kedves ismerősöm receptje. Szerencsére hajtogatás nélkül is szuper laza lesz a tésztája, sőt még másnap is puha!
A sajtszórás most lemaradt, mert nem volt itthon :)
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 50 dkg tehéntúró
- 33 dkg olvasztott vaj
- 2 tojás
- 30 g élesztő kevés tejben feloldva, vagy 5 g szárított élesztő
- 32 g só
- 1 felvert tojás csipet sóval és 1 tk tejföllel kikeverve
Elkészítés:
- Az alapanyagokat jól összedolgozom és fóliába csomagolva, hűtőben pihentetem egy pár órát (min.20percet), vagy akár egy egész éjszakát is.
- Lisztezett deszkán 2-3 centi vastagra nyújtom, majd pogácsaszaggatóval, vagy egy 2 decis pohárral kiszaggatom.
- A kis pogikat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom, letakarom konyharuhával és 30 percet pihentetem.
- Tetejüket megkenem a tojás-tejföl-só keverékével, megszórom reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.