piskóta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 1 dl étolaj
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 evőkanál kristálycukor
- 25 dkg porcukor
- fél l tej
- 25 dkg Rama
- fél kg túró
- lekvár (én barackot használtam)
- 1 csomag instant(expressz) zselatin, amit nem kell főzni
- fél l habtejszín
Elkészítés:
- A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, majd hozzáadom az étolajat, a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
- A tojások fehérjét kemény habbá verem, és óvatosan a kakaós masszába forgatom.
- A tésztát sütőpapírral bélelt, kb. 27x38 cm-es tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm kb 20 perc alatt. Mielőtt kivenném a sütőből, tűpróbával ellenőrzöm, hogy jó e már. Ha tészta ragad a tűre,még visszateszem.
- Tiszta konyharuhára, vagy rácsra borítom a piskótát, lehúzom róla a sütőpapírt, és hagyom kihűlni.
- A pudingokat a kristálycukorral és a tejjel a csomagoláson leírtak szerint, de a receptemben megadott mennyiségekkel elkészítem. Mikor langyos, hozzákeverem az instant zselatint.
- A margarint kikeverem a porcukorral, majd villával beletöröm a túrót, végül összekeverem a pudinggal.
- A habtejszínt kemény habbá verem. 2/3 részét belekeverem a krémbe, 1/3 részét félreteszem.
- A tepsit áttörlöm papírtörlővel, és visszarakom bele a piskótát.
- A piskótára kenem a krémet, a krémre pedig vékony rétegben lekvárt kenek, majd a maradék habtejszínt tortalapáttal, vagy evőkanállal szétterítem a sütin.
- Tetejére ízlés szerint ét-vagy tejcsokit reszelek.
- Min. 2-3 órát, de legjobb, ha egy éjszakát hűtőben pihentetem.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.