2012. június 6., szerda

Túrós-habos süti

Ez egy rendkívül finom, mutatós és könnyen elkészíthető süti.




Hozzávalók:
piskóta:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

krém:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 25 dkg porcukor
  • fél l tej
  • 25 dkg Rama
  • fél kg túró
  • lekvár (én barackot használtam)
  • 1 csomag instant(expressz) zselatin, amit nem kell főzni
  • fél l habtejszín  


Elkészítés:
  1. A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, majd hozzáadom az étolajat, a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verem, és óvatosan a kakaós masszába forgatom.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt, kb. 27x38 cm-es tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm kb 20 perc alatt. Mielőtt kivenném a sütőből, tűpróbával ellenőrzöm, hogy jó e már. Ha tészta ragad a tűre,még visszateszem.  
  4. Tiszta konyharuhára, vagy rácsra borítom a piskótát, lehúzom róla a sütőpapírt, és hagyom kihűlni.  
  5. A pudingokat a kristálycukorral és a tejjel a csomagoláson leírtak szerint, de a receptemben megadott mennyiségekkel elkészítem. Mikor langyos, hozzákeverem az instant zselatint.
  6. A margarint kikeverem a porcukorral, majd villával beletöröm a túrót, végül összekeverem a pudinggal.
  7. A habtejszínt kemény habbá verem. 2/3 részét belekeverem a krémbe, 1/3 részét félreteszem.
  8. A tepsit áttörlöm papírtörlővel, és visszarakom bele a piskótát.  
  9. A piskótára kenem a krémet, a krémre pedig vékony rétegben lekvárt kenek, majd a maradék habtejszínt tortalapáttal, vagy evőkanállal szétterítem a sütin.
  10. Tetejére ízlés szerint ét-vagy tejcsokit reszelek.
  11. Min. 2-3 órát, de legjobb, ha egy éjszakát hűtőben pihentetem.


Jó étvágyat!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.