8-9 éves lehettem, mikor először csináltam ilyet. Persze én csak paníroztam, a nagymamám főzte meg és sütötte ki, de az íze máig eszembe juttatja azokat a gondmentes, vidéken töltött nyarakat...
Hozzávalók:
- 1 patiszon
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- só
Elkészítés:
- Egy lábasban felteszek vizet főni.
- A patiszont megszabadítom a héjától, négyfelé vágom, és kisujjnyi méretűre szeletelem. Nem jó, ha nagyon vékony, mert akkor szétfő, és nem lehet rendesen bepanírozni.
- Amikor forrni kezd a víz, teszek bele 2 teáskanál sót, majd a patiszonszeleteket.
- Ha már bele tudok szúrni egy hústűt, akkor elzárom alatta a gázt, leöntöm róla a vizet, és picit várok, hogy hűljön.
- Előkészítek 3 tálat. Az egyikbe lisztet rakok, a másikba 2-3 tojást felverek, a harmadikba zsemlemorzsát szórok.
- Bepanírozom a patiszont: először lisztbe forgatom, majd mindkét oldalát a tojásba mártom, végül a zsemlemorzsában hempergetem meg.
- Ezután bő olajban, közepes lángon mindkét oldalát addig sütöm, míg aranybarnák nem lesznek.
- Papírtörlővel bélelt tálra szedem, sózom.
A tartármás receptje innen van.
Tipp: ha tartalmasabb ételként szeretném fogyasztani, párolt rizst készítek hozzá.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.