Rajongok a gesztenyepüréért és a mézes krémesért is.
A kettőt sikerült összehozni, és alkotni egy nagyon finom sütit!
Hozzávalók:
a mézes laphoz:
- 15 dkg porcukor
- 1 púpos ek kakaó
- 5 dkg vaj
- 2 ek méz
- 2 tojás
- 40 dkg liszt
- 3 csapott kk szódabikarbóna
a krémhez:
- 1 csomag vaníliás puding
- 3 dl tej
- 15 dkg cukor
- 20 dkg puha Rama
- 50 dkg gesztenyemassza
- 5 cl rum
- 2 dl tejszín
- 1 csomag zselatin fix
a csokimázhoz:
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 3 púpozott ek kakaó
- 3 ek víz
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével összeolvasztom. Mikor kész, elzárom alatta a gázt, és hozzáadom az előbb kihagyott két alapanyagot is.
- Három egyenlő részre osztom a tésztát, és egy kivajazott tepsi (kb. 27x19 cm) HÁTÁN, 200 fokon kb 6 perc alatt egyenként készre sütöm őket.
- Amíg a lapok hűlnek, elkészítem a krémet.
- Sűrűre főzöm a pudingot a tejjel és a cukorral.
- A margarint picit felolvasztom, és ha már nem meleg, kihabosítom.
- Hozzákeverem a kihűlt pudingot, a gesztenyemasszát, a rumot és a zselatin fixet. Ezt alaposan kikeverem.
- Végül beleforgatom a kemény habbá vert tejszínt is.
- Az egyik kihűlt lapot a tepsibe teszem, rásimítom a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a maradék krémet, és az utolsó lappal zárom a sort.
- A mázhoz a hozzávalókat kis lángon összeolvasztom és GYORSAN (mert nagyon hamar megszilárdul) elsimítom az utolsó mézes lapon.
- Egy éjszakára hűtőbe teszem, másnapra megpuhul és harmadnap még finomabb ;)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.