Nem esik szét, nem ragad, nekem ez vált be.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 6 ek búzadara
- 2 ek kristálycukor
- fél kg túró
- zsemlemorzsa
- tejföl
- porcukor
Elkészítés:
- A tejből és a búzadarából tejbegrízt főzünk, a legvégén a cukrot is belekeverjük, majd az egészet kihűtjük.
- A zsemlemorzsát 1 ek olajon állandó kavarás mellett világos barnára pirítjuk, de vigyázzunk, alacsony lángon csináljuk, mert nehezen indul be, de könnyen megéghet.
- A kihűlt tejbegrízhez adjuk a túrót, majd nedves kézzel gombócokat formázunk belőle, és a zsemlemorzsában meghempergetjük.
- Tejföllel és porcukorral tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.