Kis családom nagy kedvence. Nem "nyálkás", de nem is kemény. Szerintem pont így jó, ahogy van. A legjobb eredmény akkor születik, ha tejberizshez/rizottóhoz való rizst használok.
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 3 dkg vaj
- 5 dl tej
- 2 ek kristálycukor
- csipet só
Elkészítés:
- A megtisztított, jól megmosott rizst annyi vízzel öntöm le, amennyi éppen ellepi.
- Csipetnyi sóval ízesítem, és beledobom a vajat.
- Begyújtom alatta a gázt, és odafigyelve, nehogy leégjen (de keveset kavarva), elfőzöm alóla a vizet.
- Ekkor felöntöm a tejjel. Nagy lángra veszem a gázt, és amint elkezd forrni, takarékra veszem. Egyszer még megkavarom, és puhára főzöm. Fontos, hogy épp csak annyiszor keverjük meg, hogy le ne égjen, mert ha sokat kevergetjük, akkor nyálkás lesz.
- A legvégén belekeverem a cukrot, 1-2 percig, főzöm, majd elzárom alatta a gázt.
Tipp: Fahéjjal és kakaóval is kínálhatjuk, illetve aki édesebben szereti, fogyasztás előtt további cukrot is tehet bele.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.