2012. március 1., csütörtök

Moszkauer


Annak ellenére, hogy nem túl mutatósra sikerült, csudafinom karácsonyi édesség, amiből érdemes azonnal dupla adagot készíteni! Már néhány nappal a fogyasztás előtt elkészíthető, így nem kell Karácsonykor ezzel is bajlódni.
A moszkauer liszt-, cukor-, és laktózmentes verziója itt található.


Hozzávalók:
  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg durvára darált dió
  • 5 dkg margarin
  • 1 dl tejszín
  • 1 kk útifűmaghéj
  • 5 dkg darált mandula
  • 5 dkg aszalt áfonya
  • 5 dkg kandírozott citrushéj

Mázhoz:
  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg tejcsoki
  • 1ek étolaj


Elkészítés
1. Az aszalt áfonyát apró darabokra vágjuk, vagy géppel aprítjuk.
2. A hozzávalókat a liszt, az aszalt gyümölcs és a kandírozott gyümölcs kivételével egy edénybe öntjük és folyamatos kevergetés mellett felfőzzük.
3. Amikor a massza elkezd forrni levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet, az aszalt és a kandírozott gyümit.
4. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe egy teáskanál segítségével kis halmokat rakunk egymástól 2-3 cm távolságra.
5. 190 fokra előmelegített sütőben (légkeveréssel vagy anélkül)kb. 5 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a széle elkezd barnulni.
6. Amíg a kekszek hülnek, mikróban felmelegítjük a kétféle csokit, majd belekeverjük az olajat.
7. A hideg sütik közepére kevés csokoládét csorgatunk, majd villával minden irányba széthúzzuk a csokit, így szép mintája lesz.
8. Pléhdobozba rakjuk a kész sütiket, másnap még finomabbak!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.