2012. március 15., csütörtök

Tejfölös sertéspörkölt tésztával

Ez is, mint szinte minden pörkölt, vagy paprikás nokedlivel a legfinomabb. Nálunk most tésztával készült, mert sajnos nincs nyolc kezem :)





Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéscomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma, vagy 2 kisebb
  • 5dkg sertészsír
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csapott tk só 
  • 1 púpozott tk őrölt pirospaprika
  • 2 tk pirosarany
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl víz 

Elkészítés:
  1. A húst felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk és a zsíron megdinszteljük (üvegesre).
  2. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig dinszteljük.
  3. Beletesszük a sót, pirosaranyat.
  4. Félrehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, és felöntjük kb 2 dl vízzel.
  5. Beledobjuk a feldarabolt paprikát és a paradicsomot.
  6. Félig lefedve, alacsony lángon puhára főzzük (kb. másfél-két óra alatt) és ha szükséges, időnként pótoljuk az elfőtt levet.
  7. Mikor kész, beletesszük a tejfölt és egyet forralunk rajta.



Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.