2012. március 7., szerda

Gesztenyés mézes krémes



Rajongok a gesztenyepüréért és a mézes krémesért is. 
A kettőt sikerült összehozni, és alkotni egy nagyon finom sütit!



Hozzávalók: 

a mézes laphoz:
  • 15 dkg porcukor
  • 1 púpos ek kakaó
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek méz
  • 2 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 3 csapott kk szódabikarbóna

a krémhez:
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg puha Rama
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 5 cl rum
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag zselatin fix

a csokimázhoz:
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 púpozott ek kakaó
  • 3 ek víz  


Elkészítés:
  1. A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével összeolvasztom. Mikor kész, elzárom alatta a gázt, és hozzáadom az előbb kihagyott két alapanyagot is.  
  2. Három egyenlő részre osztom a tésztát, és egy kivajazott tepsi (kb. 27x19 cm) HÁTÁN, 200 fokon kb 6 perc alatt egyenként készre sütöm őket.
  3. Amíg a lapok hűlnek, elkészítem a krémet.
  4. Sűrűre főzöm a pudingot a tejjel és a cukorral.
  5. A margarint picit felolvasztom, és ha már nem meleg, kihabosítom.
  6. Hozzákeverem a kihűlt pudingot, a gesztenyemasszát, a rumot és a zselatin fixet. Ezt alaposan kikeverem.
  7. Végül beleforgatom a kemény habbá vert tejszínt is.
  8. Az egyik kihűlt lapot a tepsibe teszem, rásimítom a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a maradék krémet, és az utolsó lappal zárom a sort.
  9. A mázhoz a hozzávalókat kis lángon összeolvasztom és GYORSAN (mert nagyon hamar megszilárdul) elsimítom az utolsó mézes lapon.
  10. Egy éjszakára hűtőbe teszem, másnapra megpuhul és harmadnap még finomabb ;)


Jó étvágyat! 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.