2012. március 1., csütörtök

Tejberizs sárgabarack lekvárral



Kis családom nagy kedvence. Nem "nyálkás", de nem is kemény. Szerintem pont így jó, ahogy van. A legjobb eredmény akkor születik, ha tejberizshez/rizottóhoz való rizst használok.


Hozzávalók:
  • 20 dkg rizs
  • 3 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 2 ek kristálycukor
  • csipet só

Elkészítés:
  1. A megtisztított, jól megmosott rizst annyi vízzel öntöm le, amennyi éppen ellepi.
  2. Csipetnyi sóval ízesítem, és beledobom a vajat.
  3. Begyújtom alatta a gázt, és odafigyelve, nehogy leégjen (de keveset kavarva), elfőzöm alóla a vizet.
  4. Ekkor felöntöm a tejjel. Nagy lángra veszem a gázt, és amint elkezd forrni, takarékra veszem. Egyszer még megkavarom, és puhára főzöm. Fontos, hogy épp csak annyiszor keverjük meg, hogy le ne égjen, mert ha sokat kevergetjük, akkor nyálkás lesz.
  5. A legvégén belekeverem a cukrot, 1-2 percig, főzöm, majd elzárom alatta a gázt.


Tipp: Fahéjjal és kakaóval is kínálhatjuk, illetve aki édesebben szereti, fogyasztás előtt további cukrot is tehet bele.


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.