2012. március 1., csütörtök

Túrógombóc



Nem esik szét, nem ragad, nekem ez vált be.

Hozzávalók:
  • 2,5 dl tej
  • 6 ek búzadara
  • 2 ek kristálycukor
  • fél kg túró
  • zsemlemorzsa
  • tejföl
  • porcukor

Elkészítés:
  1. A tejből és a búzadarából tejbegrízt főzünk, a legvégén a cukrot is belekeverjük, majd az egészet kihűtjük.
  2. A zsemlemorzsát 1 ek olajon állandó kavarás mellett világos barnára pirítjuk, de vigyázzunk, alacsony lángon csináljuk, mert nehezen indul be, de könnyen megéghet.
  3. A kihűlt tejbegrízhez adjuk a túrót, majd nedves kézzel gombócokat formázunk belőle, és a zsemlemorzsában meghempergetjük.
  4. Tejföllel és porcukorral tálaljuk.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.