2012. március 1., csütörtök

Diós muffin




Drága barátnőm muffinos könyvéből van a recept, ami úgy tökéletes, ahogy van.


Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 20 dkg kristálycukor v. barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 16 dkg liszt
  • 1,25 dl tejföl
  • 12,5 dkg margarin

Elkészítés:
  1. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. A margarint felolvasztjuk.
  3. A diót, a sütőport és a lisztet külön edényben összekeverjük.
  4. A kihűlt margarint és a tejfölt a tojásos masszához öntjük, végül a lisztes keveréket is apránként hozzávegyítjük.
  5. A sütőt muffin papírkákkal kibéleljük, és mindegyik formát majdnem teletöltjük a masszával.
  6. 170°-ra előmelegített sütőben, légkeveréssel 20 percig sütjük.
  7. A forró muffinokat óvatosan kiemeljük a sütőből és rácson hagyjuk kihűlni, de 15 percet mindenképpen várjunk a fogyasztással, különben nem tudjuk szépen lehúzni róla a papírt.

Tipp: Mielőtt a sütőbe kanalaznánk a tésztát, tehetünk bele csokidarabkákat (kb. 10 dkg-t), ezzel is fokozván az ízeket.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.