2012. augusztus 22., szerda

Nokedli




Kinek nokedli, kinek galuska. A lényeg, hogy tökéletes köret paprikásokhoz, pörköltekhez.



Hozzávalók:
  • 200 g liszt
  • 1 tojás
  • 1 kk só
  • 1,5 dl víz



Elkészítés:
  1. Egy nagy fazékban teszek fel vizet forrni.
  2. Az alapanyagokat egy tálban, fakanállal kikeverem.
  3. Amikor a víz elkezd forrni, beleteszek 2 tk sót és 2 ek olajat.
  4. Ezután a nokedliszaggatót ráteszem a fazékra, beleöntöm a tészta egy részét, és kiszaggatom a nokedlit.
  5. Amikor feljönnek a víz felszínére, szűrővel kiemelem, tálba teszem, majd további adag nokedlit szaggatok ki.
  6. A végén 10 g margarint elkeverek a forró nokedliben, így nem fognak összetapadni, könnyebb lesz szedni belőle.




Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.